6 ماه فرصت مطالعاتی در صنعت

جای خالی تجربه را در رزومه اعضای هیات علمی پر می‌کند؟

  • کد خبر: ۱۴۵۱۲
  • ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۸

هزار و 500 عضو جدید هیات علمی دوره 5 ساله اول خدمت خود را با 6 ماه فرصت مطالعاتی آغاز می‌کنند؛ طرحی که وزارت علوم با جدیت برای آن هزینه می‌کند و امیدوار به اثرات مفید در خدمت 30 ساله اساتید است.

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، از سال آینده اعضای هیات علمی جدید در دانشگاه ها باید ۶ ماه در صنعت یا در دستگا‌ه‌های اجرایی فرصت مطالعاتی بگذرانند.

* امسال هزار و ۵۰۰ هیئت علمی جدید استخدام می‌شود

بنابر آمار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیش از ۹۰ هزار عضو هیئت علمی در ۲۰۰۰ مرکز دانشگاهی و تحقیقاتی فعالیت می‌کنند و امسال هم هزار و ۵۰۰ نفر عضو جدید استخدام خواهند شد.

 

فرصت مطالعاتی شش ماهه آزمایشی اعضای هیئت علمی جوان، موافقان و منتقدانی دارد که منتقدان برای بهبود این طرح پیشنهاداتی ارائه می‌کنند. همچنین ابعاد این طرح هنوز برای برخی کاملا مشخص نشده است و سوالاتی را مطرح می کنند.

*استاد دانشگاه شریف: دانشگاه از کجا بفهمد که کدام بخش صنعت برای چنین فردی جا دارد؟

یک عضو هیات هیات علمی و استاد دانشگاه شریف در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس درباره الزام فرصت مطالعاتی شش ماهه اعضای جدید هیأت علمی‌ها، گفت: جذب هیأت علمی اینطور است که پرونده متقاضی به یک دانشگاه یا چند دانشگاه خاص ارجاع می‌شود، در آن دانشگاه‌ها مراحل گزینش و بررسی علمی انجام می‌شود و یکی از آن دانشگاه‌ها می‌تواند آن شخص را انتخاب کند و با تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آن شخص جذب آنجا می‌شود، بنابراین فرایند جذب هیأت علمی مراحل مشخص و از قبل تعیین‌شده دارد.

 

وی ادامه داد: برای مثال در رابطه با دانشجوهای خارج، دانشجوها در سیستمی اپلای می‌کنند که مثلا متقاضی اعلام می‌کند اولویت‌هایش به ترتیب گزینه 1 دانشگاه شریف، گزینه 2 دانشگاه تهران وگزینه 3 دانشگاه امیرکبیر و رشته‌‌اش مخابرات است و می‌خواهیم رشته برق برود. پرونده آنها در دانشگاه برق بررسی می‌شود و دانشگاه شریف به وزارت علوم اطلاع می‌دهد که این شخص را می‌خواهیم یا نمی‌خواهیم. پس از اینکه این مراحل طی شد این شخص متوجه می‌شود که اکنون که به ایران برمی‌گردم دانشگاه شریف در رشته مخابرات من را پذیرفته که آنجا شاغل شوم. حال به این فرد گفته می‌شود باید شش ماه برود در صنعت فرصت مطالعاتی بگذراند، دقیقا باید کجا برود؟ 

یک استاد دانشگاه شریف با تکیه بر تجربه چندین ساله کار در دانشگاه می‌پرسد: دانشگاه از کجا می‌داند که کدام صنعت این فرد را می‌خواهد و کدام صنعت جای کار برای این فرد دارد؟

وی با اشاره به تجربه کار 20 ساله در دانشگاه گفت: دانشگاه از کجا می‌داند که کدام صنعت چه چیزی و چه کسی را می‌خواهد؟ دانشگاه از کجا می‌داند که کدام صنعت این فرد را می‌خواهد و کدام صنعت جای کار برای این فرد دارد.

به گفته وی، تا همی حد اطلاعاتی که مطرح شده موضوع مفهوم نیست و احتمالا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید روش اجرایی را مشخص کند.

این استاد دانشگاه صنعتی شریف افزود: معمولا روال کار در تهیه مصوبات جدید به این شکل است که موضوع موافقانی دارد و با موافقت اعضا دستورالعملی نوشته می‌شود  و سپس گفته می‌شود که باید آئین‌نامه اجرایی نوشته شود؛ در مراحل بعدی در نوشتن آئین‌نامه اجرایی، مشکلاتی احصاء می‌شود و قانون منتظر تدوین آئین‌نامه می‌ماند و اجرا نمی‌شود که این فرایند در بسیاری از قوانین رخ می‌دهد. 

وی گفت: اینکه گفتند این دستورالعمل از سال آینده اجرا می‌شود چندان هنوز مشخص نیست و پس از تدوین آئین نامه اجرایی مشخص خواهد شد و باید آئین‌نامه را خواند و روش اجرایی را دید و بعد از آن نظر داد که قابل اجرا است یا نیست. 

*استاد دانشگاه علم و صنعت: در همه رشته‌ها صنایع فعال نیستند

محمد سلیمانی عضو هیات علمی و استاد دانشگاه علم و صنعت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاه خبرگزاری فارس، در این باره به زوایای دیگری از این طرح اشاره و سوالاتی را مطرح کرد. 

وی اظهارداشت: اخیراً وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فرصت مطالعاتی شش ماهه در صنعت را الزامی کرده و به نظر می رسد مشکلات اجرایی در این طرح وجود دارد که باید پاسخ داده شود.

 

وی ادامه داد: از جمله سوالات مطرح این است که در همه رشته‌ها صنایع فعال نیستند؛ حتی برای علوم انسانی، علوم پایه و حتی رشته‌های مهندسی هم خیلی از زمینه‌های تخصص در صنایع وجود ندارد و این موضوع یکی از سوالاتی است که در این طرح با آن روبه‌رو می‌شویم.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: