به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، خالد جعفری در جلسه شورای مهارت و فناوری کردستان که در سنندج برگزار شد، اظهار داشت: استان کردستان به لحاظ وضعیت اقتصادی جزو چند استان آخر کشور است و به تبع آن آمار بیکاری در آن بالاست که این نشان میدهد به لحاظ اقتصادی استانی با مشکلات خاص خودمان هستیم و به تبع آن بیکاری که در استان است.
معاون امور اقتصادی استانداری کردستان افزود: مطمئنا وقتی سرمایهگذاری در استان ضعیف است اشتغال هم ضعیف میشود.
جعفری ادامه داد: البته باید بدانیم که امروز همانند گذشته اشتغال در اکثر بخشها ارتباط مستقیمی با سرمایهگذاری ندارد و ممکن است مشاغلی ایجاد شود که نیازی به سرمایهگذاری مالی نداشته باشد.
وی تصریح کرد: نباید زیاد متکی به این باشیم که چون به لحاظ سرمایهگذاری استان کردستان وضعیت مناسبی ندارد پس باید در رتبههای آخر اشتغال باشیم.
معاون امور اقتصادی استانداری کردستان با تاکید بر اینکه امروز باید رویکرد در بخش آموزش متفاوت از گذشته باشد گفت: باید در بحث آموزش و مهارتهای مورد نیاز بازار کار، هوشمندانه و جهتدار حرکت کنیم نه اینکه آموزشهای که برای گذشته و برای فضای کسب و کار سالها پیش تعریف شده را باز ادامه دهیم.
جعفری گفت: امروز باید قبول کنیم که نیاز اساسی ما هماهنگی بین دستگاههای متولی آموزش، اشتغال و سرمایهگذاری است که در کنار هم کار کنیم و از حالت جزیرهای عمل کردن بیرون بیاییم.
وی اضافه کرد: در کشورهای توسعه یافته افراد بعد از تحصیلات دانشگاهی دنبال مهارتآموزی نمیروند بلکه ممکن است در همان تحصیلات دبیرستانی نیازی به تحصیلات دانشگاهی نداشته باشند و وارد بازار کار شوند اما در ایران برعکس است.
معاون امور اقتصادی استانداری کردستان عنوان کرد: دانشگاه کشورهای پیشرفته رونقی ندارد اما برعکس صنعتشان رونق چشمگیری دارد، اما در ایران برعکس است دلیل آن هم این است چون ما نتوانستیم مشکل کار و اشتغال را حل کنیم تحصیلات دانشگاهی را توسعه دادیم و بر مشکلات افزودیم.
جعفری گفت: امروز دانشگاهها در برخی رشتهها با مشکل صندلی خالی روبرو هستند و مجبور شدند که برخی از رشتههای خود را تعطیل کنند در واقع مردم کمکم متوجه شدند که باید راه دیگری غیر از دانشگاه رفتن را انتخاب کنند.
وی تاکید کرد: امروز باید با رویکرد و برنامهریزی جدید و همکاری تمام دستگاههای متولی اولین کاری که ما باید بکنیم این است که برنامه ریزی کنیم و عمل هم کنیم که و با رویکرد جدید و با همکاری تمام دستگاه های مرتبط از تمام ظرفیتها و پتانسیلهای استان جهت ایجاد اشتغال استفاده کنیم.
وی افزود: اکثرا شغل مردم کردستان در بخش کشاورزی و بصورت فصلی است، اما ما نباید به این شغلهای فصلی دل خوش کنیم بلکه باید به فکر ایجاد شغلهای پایدار باشیم.